Husk grønt på grillen!

Mange steder har vi fått nå fått en skikkelig forsmak på sommeren. Sol og temperaturer opp mot 30 grader gjør at vi mer enn gjerne spiser flere av dagens måltider utendørs. Nordmenn elsker å grille – og aller helst griller vi kjøtt. Nationen kunne i går melde at kjøttsalget gikk til himmels i mai, og at det i all hovedsak dreier seg om grillmat som spareribs og pølser.

Vi vet at vi spiser mer kjøtt enn helsemyndighetene anbefaler, og at forbruket øker. Da er det en enkel huskeregel at det alltid skal ligge noe grønt på grillen også. Det gir en behagelig metthetsfølelse, og setter smak og farge til deilige grillmåltider.

 

Tips til grilling av grønnsaker og frukt:

Grillspyd asparges, tomater, sopp, paprika, løk

Grillspyd er en klassiker på grillen. Skjær grønnsaker i like store biter og tre på. Prøv for eksempel paprika, sopp, asparges, tomat, løk og squash. Tips: La barna lage sine egne spyd!

 

Grilletblomkål

Kutt blomkål i 1 cm tykke skiver, kok skivene i et halvt minutt, pensle med en god olje og legg direkte på grillen. Et minutt på hver side er nok. Dette må du prøve – det smaker helt fantastisk!

 

Helgrillede grønnsaker

Mais, snackpaprika, småpotet og asparges kan grilles hele. For poteter bør du velge små varianter og koke dem litt først, før du trer på spyd eller legger dem i folie.

 

Laks med mangosalsa

Så og si alle grønnsaker kan grilles i folie – fisk også! Her laksefilet med mangosalsa.

 

Og det er ikke bare hovedretten som kan grilles. Fruktdessert er hverdagskos du faktisk bør spise hver eneste dag. Hvorfor ikke grille disse også? Klikk på navnet for å komme rett til oppskriften.

 

 

Som med grønnsakene er det kun fantasien som setter grenser for hvilke frukter du kan grille. Prøv deg frem!

En fullstendig grillguide for frukt og grønnsaker får du her, og flere oppskrifter og grilltips finner du som alltid på frukt.no.

 

Nyt sommerdagene og god grilling!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..